Experimentación en física con dispositivos móviles, el libro

Els que seguiu aquest bloc heu pogut comprovar com estic interessat des de fa temps en l’ús dels dispositius mòbils en els laboratoris escolars ja que he estat publicant aquí propostes per a l’experimentació amb telèfons i tauletes.

Docs bé, ara us presento una recopilació que he fet de 42 protocols d’experiments en forma de llibre, titulat Experimentación en física con dispositivos móviles, i que té per subtítol O cómo usar los teléfonos i las tabletas inteligentes en el laboratorio escolar.

En el document descric els possibles sensors que guarden al seu interior els telèfons mòbils i tauletes, amb una petita explicació del seu funcionament. També relaciono alguns sensors externs als dispositius mòbils, però que se’ls hi poden connectar a través de l’entrada d’auriculars o del port USB.

Hi ha un capítol dedicat a les aplicacions que s’hi poden instal·lar en els mòbils i que s’utilitzaran per obtenir dades experimentals i/o processar-les, amb el corresponent enllaç per a descarregar-les.

El gruix del llibre és la descripció de 42 experiments i treballs pràctics de mecànica, d’ones, d’electromagnetisme i de física de la Terra, que cobreixen un bon espectre del que és la Física en l’ensenyament secundari (12 – 18 anys). Si més no, espero que puguin donar una idea del que és possible fer amb telefoninos en els nostres laboratoris.

Sou lliures de baixar-vos el document, fotocopiar-lo, copiar-lo, modificar-lo, etc. També s’admeten comentaris, suggeriments, crítiques, … el que vulgueu.

Bon profit!


 

PD. També es pot accedir al llibre a través de Google Books i de Google Play.


 

Hi ha 3 comentaris

  1. […] Ara fa sis mesos us parlava de la publicació francesa 61 mètodes per a calcular l’altura d’un edifici, la major part d’ells amb un telèfon mòbil. Avui us porto un altre llibre escrit pel professor de la universitat de Bordeus Ulysse Delabre titulat Smartphonique. Expériences de physique avec un smartphone que es va publicar fa tot just un any, al mateix temps que jo mateix vaig treure el meu Experimentación en física con dispositivos móviles. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.