Unitats didàctiques per Primària


investiguem-la-materia

Investiguem la materia (2016), és una estupenda publicació de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, ofereix al professorat de primària una proposta per a estudiar la matèria  que inclou la descripció i explicació del continguts a tractar, les orientacions didàctiques i una dotzena de propostes experimentals per a treballar al cicle Mitjà i Superior de Primària. La versió en pdf del llibre es pot descarregar aquí: Investiguem_la_matèria

El llibre l’han escrit Arnau Amat, Jordi Martí i Víctor Grau és el recull del que es va treballar en el programa Petits Talents Científics durant el curs 2015-16.

Posteriorment i com a consequènica de successives edicions del programa Petits Talents Científics, coorganitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i EduCaixa de l’Obra Social “la Caixa” s’han incorporat nous títols que es poden consultat tant en la web com baixar-los en PDF. Actualment hi són:


Descubriendo las moléculas: un proyecto para el aula. Material didáctico para profesores de Educación Infantil y Primaria

És un llibre d’iniciació de l’ensenyament de la ciència als primers nivells educatius dins el projecte El CSID en la Escuela. L’obra utilitza una metodologia pràctica i conté orientacions teòriques i experimentals per als mestres, referits als fonaments de la teoria molecular i la seva aplicació pràctica. Partint que un mirall s’entela amb l’alè, que una llauna molt freda de refresc condensa aigua o que el terra humit s’asseca davant dels nostres ulls, ens formem els conceptes d’evaporació i condensació. Emprant plats calents i polvoritzadors arribem a la conclusió que l’aigua es compon de partícules tan petites que no es poden veure. Etc.

El llibre ha estat editat per la Comunitat de Madrid al 2006 i escrit per López Sancho, José María i altres investigadors del CSIC i professors de la Comunitat de Madrid. Es pot descarregar lliurement en format PDF.


Magnetismo en el Aula. Material didáctico para profesores de Educación Infantil y Primaria

És una obra per a la formació tècnica del professor i per a l’aplicació pràctica dels conceptes apresos mitjançant recursos accessibles i propers als alumnes.

Aquest treball comença observant el comportament d’un imant sobre diferents objectes. Continua construint una brúixola flotant i referint als alumnes com aquest descobriment va canviar el món. Acaba amb l’experiment d’Oersted, veient com el corrent elèctric obtingut amb una pila de volt i mig canvia la indicació de la brúixola.

El llibre ha estat editat per la Comunitat de Madrid al 2005 i escrit per López Sancho, José María i altres investigadors del CSIC i professors de la Comunitat de Madrid. Es pot descarregar lliurement en format PDF.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.