Revistes i llibres

Revistes científiques i de didàctica de les ciències en línia i d’accés lliure

Cada vegada més revistes que s’editen en paper també ho fan en format electrònic, bé per baixar-les en PDF o per visualitzar-les directament en línia, o totes dos coses. Encara més, cada vegada hi ha més capçaleres de revistes que només tenen la versió electrònica.

L’abaratiment de costos que suposa l’edició i la difusió electrònica d’una revista, així com el suport que moltes iniciatives tenen d’institucions públiques i privades sense ànim de lucre, ajuda a que moltes revistes d’aquest tipus siguin d’accés lliure, i molt sovint editades sota la llicència de Creative Commons.

Llistat de les revistes electròniques de ciència, didàctica de les ciències i divulgació científica editades en català o castellà que me resulten més interessants.

Llibres científics en línia

Llibres i repositoris digitals de treballs pràctics de Física i de Química

Aquest és un recull de llibres i repositoris digitals de treballs pràctics de Física i de Química per a secundària i batxillerat, encara que moltes de les experiències que contenen es poden utilitzar amb públics de totes les edats. Moltes vegades és fàcil trobar a internet aquell experiment que vas buscant, però crec que pot ser d’utilitat disposar d’un manual que faci un recull de propostes al voltant de la matèria que s’estigui treballant per poder escollir l’experiència o el treball pràctic més adient.

Són llibres digitals, és a dir que es poden descarregar sencers de les adreces que s’indica, i són de lliure utilització i distribució (només faig publicitat d’alguns llibres, com el de Paul Robinson, que no tenen aquesta característica).

Les experiències, treballs pràctics o petites recerques que proposen els llibres es poden realitzar en general amb materials senzills o de baix cost, encara que, si la recollida o el processament de les dades s’ha de fer assistida per ordinador, es necessitarà el maquinari corresponent.

Llibres digitals de Física i de Química

Es presenten una sèrie de llibres de Física i de Química per les diferents etapes de l’educació secundària en diferents formats, però tots ells accessibles en internet i de lliure us. Hi ha que són simplement llibres digitalitzats i altres són productes interactius.

En la referència a cada llibre es fa una petita explicació del que es pot trobar darrera del títol, però en tot cas, si els he llistat és perque en faig una valoració positiva. Estan agrupats per temàtica, primer els de Física i Química, desprès els de Física i, per últim, els de Química.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.