Són tallers monogràfics amb diversos treballs pràctics en cadascú d’ells que, en general, es poden realitzar amb estris i materials barats:
Tallers de Física

Difracció, interferència i espectroscòpia visible I: Xarxes de difracció. Aquesta és la primera part d’un taller que pretén fer un recorregut per diferents experiències i eines que ajudin a entendre i estudiar diferents conceptes i models relatius a la naturalesa de la llum i l’estructura interna de la matèria. La difracció i la interferència de la llum monopolitzen aquesta primera part.

Difracció, interferència i espectroscòpia visible II: Construcció d’espectroscopis. És la segona part del taller que tracta, sobre tot, d’espectres i espectroscopis.

Visió tridimensional (3D). Taller sobre els fonaments de la visió tridimensional, la visió 3D d’imatges planes i diverses formes d’aconseguir-la.
–

Que atractius són els imants és un taller d’experiències de magnetisme i electromagnetisme.

Microones en un forn és un recull d’experiències que es poden realitzar amb un microones domèstic. Publicat al núm 4 de la revista digital Ciències.
–

Pèndols enigmàtics és un taller de mecàmica que te per fil conductor el comportament dels pèndols.
–

Coses que giren de forma curiosa. Les baldufes, tippe-top i altres diverses joguines que giren de forma sorprenent es poden complementar amb els girs d’altres objectes quotidians en Quan l’explicació de l’experiment té a veure amb el moment d’inèrcia.

Les joguines i la Física, de LR, La física de los juguetes, de Vicente López i Jugando a divulgar la física con juguetes, de Mª Paloma Varela Nieto y José Luis Martínez Montalbán, són propostes per realitzar tallers de física que donen molt joc.

Globus, És un taller d’experiències amb globus fet per Lluis Nadal i Elena Sanfeliu, que es pot completar amb la meva proposta, Ciència i Globus, per a gaudir amb els estudiants més petits un dia especial.
–

Experiments científics en L’Any Internacional dels llegums, 2016, és un taller sobre les propietats mecàniques de la matèria granular que utilitza llavors de llegums com a matèria per a realitzar els experiments.

Els líquids i el seu comportament fascinant. En aquest taller s’expliquen els comportaments no sempre evidents dels líquids. L’aigua ja és ben estranya, però és que hi ha molts més líquids que l’aigua!.

Propietats físiques dels elements en l’Any Internacional de la Taula Periòdica. Taller del 2019 que repassa les propietats físiques macroscòpiques que caracteritzen els diferents elements, metalls i no metalls: mecàniques, tèrmiques, magnètiques, etc.

Ciència de la percepció visual. Aquest és un taller sobre la percepció visual en el que es recullen experiments sobre el funcionament de l’ull humà, la visió de les imatges en moviment, la percepció del color, les il·lusions òptiques, etc.
Tallers de química

Divertiments amb el sulfat de coure de Lorenzo ramírez i Experimentos de química recreativa con sulfato de cobre pentahidratado de Santiago Heredia de la Universitat de Múrcia, són dos tallers amb una gran quantitat d’experiments de química que tenen com a protagonista el sulfat de coure (II).

Productes químics barats de LR és un taller que es realitza amb productes de neteja o de fàcil adquisició als supemercats. El número 18 de 2014 de la revista Educació Química, publica un article de Josep Corominas amb el títol:Un Espectacle de química amb productes quotidians, on es proposen diferents experiments que evidencien que hi ha reaccions, de vegades sorprenents, amb coses que es fan servir cada dia per a la neteja, per a l’alimentació, etc.

A Marisa Prolongo li agrada la Química i l’alegria. Per això ha escrit un parell d’articles de divertiments amb el ferro a la revista Anales de Química: Trabajos experimentales de química y de física con un estropajo de acero (Nº. 1, 2013) i Química de los medicamentos de hierro: Propuestas educativas contextualizadas (Nº. 3, 2014), que us recomano molt i mucho.

En Obtenció de plàstics explico la fabricació de d’SLIME, de gelatina, de Niló i de seda artificial. Hi ha més propostes d’obtenció de plàstics a l’article de 2012 Introducción a la química de los polímeros biodegradables, de Francisco G. Calvo-Flores y Joaquín Isac a la revista Anales de Química.

La química dels diners. Totes les propietats físiques i les reaccions químiques que es poden fer amb les monedes actuals i les antigues.
–

Volcans. Tres reaccions químiques que ajuden a simular un volcà.
–

La química de la cianotípia. Taller de Química, fotografia i art elaborat el 2021 per Anicet Cossials i el seu alumnat de l’Institut Guindàvols. Mireu la seva pàgina personal que conté aportacions molt i molt valuoses.