Equipat amb els seus cinc sentits, l’home explora l’univers que l’envolta i a les seves aventures les anomena ciència
Edwin Powell Hubble
Des de Lleida per la Ciència
Aquest bloc va de recursos per l’ensenyament de les ciències, més aviat de la Física i la Química, sobre tot de la Física.
Procuro que els recursos, si no tots, la immensa majoria siguin d’utilització lliure, bé per que siguin documents, protocols, etc., fets per mi o per amics, o de lliure accés a la xarxa, i en el cas del programari per que sigui d’us lliure o millor, simplement lliures.
En quant als materials que proposo utilitzar en les diverses experiències, recerques, tallers, etc. són els més barats que conec o bé els pot fer un mateix a baix preu.
Lorenzo Ramírez
Perdona Lorenzo, segur que pregunto una cosa molt fàcil…. la pregunta és: el Sol emet en totes les freqüències? també gamma, i ones de ràdio ? Jo penso que sí, però no he trobat la “confirmació oficial”…. Moltes gràcies!! Carme Schouten, seguidora teva!!!
Hola Carme
Si, el Sol emet en totes les freqüències, però no en totes a la mateixa potència. El màxim ho fa a la zona del visible. Aquí tens un enllaç a una infografia en la que es mostra la potencia per metre quadrat de radiació solar que arriba a la Terra i es compara amb la que realment patim a nivell del mar (aproximadament).
https://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Solar_spectrum_en.svg
S’aprecia que la quantitat de raigs X és molt petita, i encara més petita la de radiació gamma. De fet a la superfície terrestre gaire bé tots els raigs gamma que es poden mesurat amb un comptador de radioactivitat es deuen als materials radioactius de l’escorça de la Terra.
Quan a les ones de radio, es troben més enllà de l’IR, entre el metre i el kilòmetre de longitud d’ona, així que surten de la gràfica, però també arriben encara que en molt petita quantitat. Fora del rang de 200 a 2500 nm només està el 3,7% del total de la irradiància que arriba a la terra.
Gràcies per la teva confiança