Experimentació i Arduino

L’experimentació en Física i Química pot complementar-se utilitzant sensors controlats per plaques arduino. Quan es diu plaques arduino moltes vegades la referencia és a un genèric que engloba les diverses plaques amb microprocessadors diferents, com són els propis Arduino, com l’Arduino UNO, o altres com el Wemos D1 R32, que disposa d’un processador esp32.

Veurem com la lectura de les dades obtingudes pels arduinos dels sensors al que es connecta es pot fer en un ordinador a través d’un cable USB o bluetooth, i en un mòbil o una tauleta per bluetooth.

En aquesta pàgina es recullen les diferents entrades que he fet al respecte en aquest bloc i s’enllaça a materials d’altres autors que tenen a veure amb l’experimentació en física ajudant-se de plaques arduino.


Projectes en aquest bloc


Altres projectes


Taller de Física amb Arduino de Martín Monteiro i altres. Es poden descarregar els codis dels projectes que expliquen.


La pàgina web Física y química de Juan P. Campillo Nicolás conté un apartat de Física con Arduino en el que explica per escrit en pdf i en vídeo diferents (18) aplicacions d’Arduino a la Física.


Petit curs de Física con Arduino de la professora Beatriz Padín Romero on explica pas a pas els sensors i els projectes utilitzats.


Article de maria Susana Alegre i Maria José Cuetos a la Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias: Sensores y equipos de captación automática de datos en los trabajos prácticos de Física y Química de Secundaria y Bachillerato: el uso de Arduino. Es poden descarregar els codis dels projectes que expliquen a l’article.


Llibre Arduino & Ensino de Física. Automação de práticas experimentais d’Oséias Mourão. Els codis dels projectes estan inclosos al llibre.


Llibre Scientific Arduino Programming del professor Giovanni Organtini amb propostes per a la realització d’experiments de Física. Els codis dels projectes estan inclosos al llibre. En la seva pàgina web publica més experiments amb Arduino com Un facile esperimento sull’effetto fotoelettrico.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.