XIV Reunió de divulgadors de ciència DDD. Granada 2018

Els passats dies 24 i 25 de novembre va tenir lloc a Granada la XIVa Reunió de divulgadors de ciència (DDD) organitzat pel col·lectiu Disfrutar Divulgando Desinteresadamente. Les sessions de les presentacions varen tenir lloc al saló d’actes del magnífic museu Parque de las Ciencias , amb l’assistència de més de 200 professors i divulgadors de tota Espanya (7 de Lleida) i on van poder gaudir de més de 70 comunicacions dels àmbits més diversos de la ciència.

Com cada any Manolo Fernández, organitzador de la reunió, ha preparat un resum de les comunicacions que es van realitzar en les dues sessions de dissabte i diumenge. Teniu més informació d’aquesta i de les reunions d’anys anteriors en la pàgina web de DDD.

El dissabte al matí es van oferir dues visites guiades. Una va ser un passeig matemàtic per la ciutat de Granada i l’altra un recorregut guiat per les diferents exposicions del Parque de las ciencias.

Quan a la visita matemàtica no puc fer cap comentari perquè no vaig anar, però us puc recomanar el llibre Paseos matemáticos por Granada, editat per la Universidad de Granada i coordinat pel professor Álvaro Martínez Sevilla, on els autors analitzen algunes de les construccions més característiques de Granada.

Quant al Parque de la ciencias te unes instal·lacions magnífiques i de la visita us ressaltaré dos àmbits: l’exposició Play, ciencia y música i que el museu és seu de ESERO.

L’exposició Play, ciencia y música me va agradar molt. Te com a dues parts complementàries, una fa un repàs de la historia de la música a través dels instruments musical de tots tipus, i l’altra part explica els diferents conceptes científics involucrats en la música mitjançant experiències interactives. Tal és el nivell de l’exposició que contínuament hi ha luthiers fabricant instruments en viu i en directe.

Amb motiu d’aquesta exposició l’amic Vicente López, assessor científic del Parque de la ciencias, va gravar aquest taller sobre la ciència de la música:

La Agencia Espacial Europea (ESA) ha ubicat en el Parque de las ciencias la seu del projecte ESERO per a la promoció de l’estudi de les ciències i la tecnologia a primària i secundària a través d’activitats relacionades amb l’espai. Realitzen activitats, proporcionen materials molt interessants i proposen participar en concursos i projectes relacionats amb l’espai, com per exemple la competició Camsat que demana dissenyar un experiment que es pugui encabir en una llauna per enviar-lo en una missió de l’ESA.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.