Precinema a càrrec de Zinematic

Aquest Nadal vaig anar al taller Explora Zinematik. Mecanismes cinematogràfics primitius que organitzava Caixaforum a Lleida, i allà envoltat de canalla ho vaig passar d’allò més bé.

Pot ser molts de vosaltres ja coneixeu l’empresa Zinematik que era la responsable del taller, però jo no en havia sentit parlar i me va semblar que havien fet una feina estupenda construint tot el conjunt d’aparells precinematogràfics de que constava l’exposició que acompanyava el taller

De fet, no més sortir del taller vaig anar ràpidament a internet a buscar més informació i me vaig trobar amb dues pàgines web de l’empresa Zinematic molt vistoses i amb molt contingut interessant. Una, Zinematic, exclusiva dels aparells precinematogràfics, i una altra, Jocs Ambulants, en la que les autores del seu disseny i construcció mostren i ofereixen una amplia gama d’Artrefactes Òptics i Científics, aparells antics de dibuix i jocs d’època.

Els catàlegs dels diferents tallers que ofereixen estan molt bé, tenen un disseny molt bonic i mostren tots els artefactes que han construït. Ho podeu comprovar si els descarregueu dels enllaços del paràgraf anterior o directament des de Aparells de precinema, Aparells antics de dibuix i Jocs d’època.

El taller Physionotrace

El taller que ens van oferir consistia en la realització d’un retrat a cadascuna de les persones assistents realitzat amb una mescla de la tècnica de la silueta i la del fisionotraç. Gràcies a una pantalla translúcida i un pantògraf de fusta l’artista aconseguia traslladar la silueta de la pantalla a una làmina de cartolina ubicada en la part superior de l’aparell, com es veu a la fotografia.

Posteriorment s’ha de pintar l’interior de la silueta i emmarcar el retrat. El resultat el teniu a la vista.

A més aquest Nadal les autores del taller ens obsequien amb un regal, un joc òptic de transformació de personatges, que podem baixar de la seva web per imprimir-lo i retallar-lo.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.