Mecànica fonamental: Mecànica newtoniana per a l’enginyeria

Per a començar el curs, Xavier Jaen i els seus col·legues del Departament de Física a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) ens obsequien amb el llibre de Física, Mecànica fonamental: Mecànica newtoniana per a l’enginyeria, adreçat a un primer curs de mecànica per a l’enginyeria on s’aborda la mecànica newtoniana. Malgrat la seva finalitat, és un llibre que pot servir molt bé de referència al professorat de secundària que imparteix la matèria de Física al batxillerat.

Com expliquen els propis autors, aquest llibre estudia una mecànica clàssica no relativista i, per tant, aplicada a objectes no extremadament petits ni excessivament ràpids. Això abraça una bona part del món que ens envolta. Expressat d’una altra forma, és la mecànica del món quotidià. El llibre inclou els conceptes bàsics de la mecànica sense defugir cap de les demostracions teòriques. També hi trobareu qüestions i problemes, alguns resolts. Per facilitar-ne la comprensió, el text va acompanyat d’una gran quantitat de gràfiques, figures i esquemes. S’estudien principalment els fonaments de la mecànica, però també hi trobareu una introducció als fenòmens ondulatoris i una petita incursió a la mecànica analítica.

El llibre es pot descarregar gratuïtament en format PDF de la web de la UPC i els continguts de l’obra estan subjectes a la llicencia de Creative Commons: Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya (CC BY-NC-ND 3.0 ES)


 

Hi ha 2 comentaris

  1. Qué libro de Mecánica newtoniana más bueno y de acceso libre.
    Muy buen sitio de recursos útiles para el profesorado. ENHORABUENA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.