Experimentos de Física de bajo costo, usando TIC’s

Salvador Gil és un professor universitari de física a l’Argentina que fa molt de temps que està interessat en que l’alumnat faci recerques experimentals en l’àmbit de la Física utilitzant les “noves tecnologies”, de manera que ha anant penjant a la web les seves propostes i les dels seus col·legues, així com els informes de les petites recerques que fa el seu alumnat.

Ja en 2001 Salvador Gil i Eduardo Rodríguez van treure el llibre Física re-creativa. Experimentos de Física usando nuevas tecnologías, que recollia les propostes experimentals que havien anat proposant al seu alumnat.

Posteriorment, en 2015, Salvador Gil ha publicat un altre llibre que amplia substancialment el número d’experiments que explica i actualitza les tecnologies de la informació i la comunicació que utilitza per a obtenir les dades experimentals. El llibre es titula Experimentos de Física usando las TIC y elementos de bajo costo, l’edita l’editorial Marcombo i te un preu de 26 €. Es un llibre magnífic que encara que està pensat per a l’alumnat dels primers cursos d’universitat, ens pot aportar un munt d’idees d’experiments per a proposar als nostres estudiants de batxillerat.

Ara, el llibre també es pot descarregar per parts gratuïtament en format PDF del repositori Academia.edu, encara que amb un nom una mica diferent: Experimentos de Física de bajo costo, usando TIC’s.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.