Circuits elèctrics amb plastilina

Gràcies a Antonio López he conegut una sorprenent proposta de la professora Ann Marie Thomas (que curiosament treballa a la universitat de St. Thomas) per construir i utilitzar circuits elèctrics fets amb diferents tipus de plastilina

En el següent vídeo, que té la possibilitat de ficar subtítols en castellà,  Ann Marie Thomas fa una animada demostració on mostra com utilitzar plastilina casera de dos sabors per fer experiències d’electricitat, encenent LEDs, fent girar motors i proposant que els nens i nenes petits es converteixen en dissenyadors de circuits elèctrics. El següent vídeo és el mateix en Youtube i només en anglès:

En la web del projecte hi ha molta més informació de com fer els diferents tipus de plastilina, propostes de circuits elèctrics amb plastilina i suggeriments per a que funcionin. Per exemple, el següent vídeo:

La base de les experiències és fabricar plastilina conductora (amb sal) i aïllant (amb sucre). No ha de resultat difícil preparar aquestes plastilines als mestres quan ja venen fent-les amb altres finalitats, com per exemple:

Forma senzilla

o més elaborada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.