Física Universitaria, un bon llibre de física general

La Universitat de Rice és una universitat privada que es troba a Houston (EEUU) i que ve publicant llibres de text amb llicencia Creative Commons amb només l’obligació de citar a l’autor (CC BY 4.0) des de 2012, dins un programa que denomina OpenStax que pretén ajudar a aconseguir accés a l’educació i l’aprenentatge per tothom.

En 2021 ha publicat el llibre Física Universitaria en tres volums, donada la seva extensió de gairebé 2500 pàgines. Els llibres estan en anglès i en castellà, i es poden consultat online i també baixar-los en format PDF.

  • Física Universitaria Volumen 1: Mecánica y Ondas y Acústica
  • Física Universitaria Volumen 2: Termodinámica y Electricidad y Magnetismo
  • Física Universitaria Volumen 3: Óptica y Física Moderna

Els autors principals dels llibres són els professors William Moebs, que ho va ser de la Universitat Loyola Marymount, Samuel J. Ling, que ho va ser de la Universitat Estatal Truman i Jeff Sanny, de la Universitat Loyola Marymount.

El llibre és de física general pensat pel primer curs universitari, però amb un nivell prou accessible com per que l’alumnat de batxillerat el pugui consultar en el que convingui. Conté molts exemples, te apartats de verificació d’allò que s’ha aprés, revisió final en cada capítol, enllaços a contingut interactiu, etc., etc., en resum un llibre magnífic i a un preu imbatible!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.