Petits Talents Científics investiguen la matèria

L’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona acaba de publicar Investiguem la materia, una estupenda publicació que ofereix al professorat de primària una proposta per a estudiar la matèria que inclou la descripció i explicació del continguts a tractar, les orientacions didàctiques i una dotzena de propostes experimentals per a treballar al cicle Mitjà i Superior de Primària. La versió en pdf del llibre es pot descarregar aquí: Investiguem_la_matèria

investiguem-la-materia

El llibre presenta quatre apartats

  1. Aprendre a investigar, investigar per comprendre, on explica metodologies, idees i propostes sobre com es pot investigar l’estructura de la matèria a Primària
  2. Entendre la matèria des del punt de vista del model de partícules, on indica com es pot explicar als alumnes què és i com es comporta la matèria des del punt de vista del model de partícules, tant si parlem de sòlids com de líquids o gasos.
  3. Idees dels nens i nenes sobre l’estructura de la matèria, doncs això.
  4. Investigar l’estructura de la matèria amb els nens i nenes de primària, on presenta una dotzena d’experiments senzills, fàcils de reproduir a l’aula i que no requereixen d’instrumental complicat. De cada experiment s’explica clarament no només com dur-lo a terme, sinó les idees científiques implicades, les idees dels infants i com mobilitzar-les, i les orientacions didàctiques per orientar l’observació i l’explicació.

El llibre l’han escrit Arnau Amat, Jordi Martí i Víctor Grau, que són membres del grup de recerca CoDi (Coneixement i Didàctica) de la Universitat de Vic, i és el recull del que es va treballar en el programa Petits Talents Científics durant el curs 2015-16.

Petits Talents Científics és un programa educatiu organitzat conjuntament per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’ que aquest curs s’organitza per quarta vegada (ja ha passat el termini d’inscripcions).


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.