Experimentació amb tecnologia mòbil. El sonòmetre

sonometre-splAplicació a utilitzar

SPL Meter. Sonómetro (n’hi ha moltes més al mercat)

Realització

Es posa en marxa l’app sonòmetre escollida en el lloc o a la distància que ens interessi i es mesura directament el valor.

Una experiència podria consistir en mesurar el soroll ambiental dels diversos espais del centre educatiu quan estan buits o quan hi ha activitat acadèmica o d’esbarjo. Una altra, calibrar la potència sonora emesa per diferents telèfons. O també estudiar com varia amb la distància el nivell d’intensitat sonora (dB) d’un so d’una freqüència determinada (per exemple 1000 Hz) produït per un telèfon.

Observacions

Si només es volen valors relatius a un nivell d’intensitat donat, es pitja en REL i ja està, però si es volen valors absoluts és convenient calibrar el nostre sonòmetre comparant-lo amb un altre fiable. La tecla CAL ens porta al calibrat on s’han d’introduir els valors del propi telèfon i els del sonòmetre de referència. En tot cas els valors que s’obtinguin només tenen validesa a l’escola.

Els resultats depenen del telèfon que s’utilitzi. L’interval entre el soroll de fons i la saturació pot ser només de 20 dB en els mòbils dolents, però podria arribar a superar els 100 dB en els bons.


Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.