Convocatòries de la V diada Ciència al carrer 2011 i de Ciencia en Acción 12 a Lleida

V diada Ciència al carrer 2011, a Lleida

Aquest any es tornarà a celebrar per cinquena vegada el Dia de la Ciència al Carrer a Lleida. La data prevista és el dissabte 28 de maig de 2011 i es farà, com sempre, als carrers que volten l’antic Hospital de Santa Maria, en ple centre comercial de la ciutat.

Encara que la mostra d’experiències científiques es realitza per la tarda, de 16 a 20 hores, també hi haurà altres visites i activitats relacionades amb la ciència al llarg del dia.

El Centre de recursos pedagògics (CRP) del Segrià ha obert la convocatòria adreçada als centres docents que vulguin participar. No més cal omplir un formulari, és clar, preparar les experiències que l’alumnat exposarà aquell dia.

Qualsevol centre educatiu o institució amb inquietuds científiques d’arreu el Mon pot participar. També s’admeten col·laboracions particulars de divulgadors desinteressats. Només cal posar-se en contacte amb els companys Anna Giménez o Antonio López del CRP del Segrià.

En la mateixa pàgina de la convocatòria hi ha un enllaç a les diades d’altres anys on es poden veure i descarregar les fotografies de les jornades.

La professora Olga Fuertes prepara el volcà amb nitrat d'amoni, acompanyada del seu alumnat de l'Institut Maria Rúbies de Lleida, en la diada de Ciència al carrer de 2010

 

Ciencia en Acción 12, a Lleida

Aquest any Lleida serà la capital de la divulgació científica, doncs els dies  7,8 i 9 d’octubre de 2011 tindrà lloc la celebració de la dotzena edició de “Ciencia en Acción” en el Parc Científic i Tecnológic Agroalimentari de Lleida (PCITAL), on es presentaran les més noves i innovadores propostes de divulgació en tots els àmbits científics.

Maqueta de la cara visible de la Lluna, feta per la preparació del progama APOLO de la NASA i propietat de la Fundació Joan Oró, que es troba la Parc Científic i Tecnològic Agroalimantari (PCITAL) de Lleida

S’ha de ressaltar que, si aquest esdeveniment científic es realitzarà a Lleida, és gràcies a l’entusiasme de l’Anicet Cosialls i l’Anna Giménez i a la sensibilitat vers la ciència de l’alcalde de la cuitat, Àngel Ros, que no s’acoquina per res.

Ja està obert el termini d’inscripció fins el 15 de maig per totes les modalitats de “Ciencia en Acción” per a professorat i divulgadors/es científics, i per “Adopta una estrella” adreçat a l’alumnat no universitari sota la direcció d’un professor o professora.

A la mateixa plana web de Ciencia en Acción es por accedir al recull dels experiments que s’han mostrat en les passades edicions de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.