ENCIENDE, una nova iniciativa per la millora les ciències

M’arriba a través de M. Carme Minguez de l’Associació de Professors de Física i Química de Catalunya una nova iniciativa que té com a objectiu acostar les ciències als més petits (en especial a primària) mitjançant la participació d’actors del sector científic i de l’ensenyament de les ciències. Es tracta d’ENCIENDE (Enseñanza de las CIENcias en la Didàctica Escolar,) engegada per la COSCE (Confederación de Sociedades Científicas de España).

Dos dels primers resultats d’aquesta iniciativa han estat, per una banda, l’Informe ENCIENDE sobre la ciencia en edades tempranas en España, coordinat per la Digna Couso del CRECIM i realitzat per experts i expertes en els àmbits educatiu (Neus Sanmartí i María Pilar Jiménez-Aleixandre), social (Claudi Mans) i científic (José López-Ruiz i José Miguel Rodríguez Espinosa, pertanyents a la mateixa COSCE), que es presentarà en el I Simposio ENCIENDE el proper 9 de març, a Madrid.

En el primer simposi ENCIENDE es comptarà amb les ponències presencials de sir Harold Kroto, premi Nobel de Química (1996), la Dra Doris Jordà, coautora de l’informe Rocard i expresidenta de ESERA, i la Dra Eleanor Hayes, directora de la iniciativa europea Science in School.

Aquest primer simposi té bona pinta pel contingut de les ponències i per que no es circumscriu a un únic sector, sinó que està dirigit a científics, agents socials i del sector educatiu preocupats per la cultura científica dels nens en particular i de la societat en general, que volen contribuir amb les seves reflexions i accions a augmentar la cultura científica del país.

Per altra banda, en el mateix simposi es presentarà la mateixa Plataforma ENCIENDE, que pretén ser un espai destinat a la visualització, intercanvi i promoció d’activitats dirigides a connectar la ciència i l’escola i millorar l’educació científica dels nens i nenes mitjançant del treball conjunt entre científics, mestres, pares i altres agents i institucions. Des del projecte animen a registrar-se a la web per poder participar i tenir accés a les novetats, projectes i activitats, i també a apuntar-se al simposi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.