Dinosaures de cartró que caminen

Per a entretenir la canalla aquest Nadal us animo a retallar cartolines i fer dinosaures caminadors. Bé, també poden ser cavalls, tortugues o el que vulgueu.

Jo en dic dinosaures perquè els hi deixo la cua i el coll llarg, però Bruce Yeany en Cardboard ramp walkers….. easy build fa caminadors que recorden tota mena d’animals.

Si s’utilitza el cartró d’una capsa de cereals, unes mides poden ser com les del dibuix de sota (aproximadament 21 x 6 cm). Quant més gruix sigui el cartró les mides han de ser més grans i al revés, si es fa amb paper normal de 80 grams han de ser més petites (12 x 3 cm, per exemple). Les mides no són crítiques, però sí importants 😉 .

Le potes poden ser tant llargues com el cos, però a mi me funcionen una mica més curtes (o bé, alternativament, s’ha d’eixamplar el cos) per tal que l’equilibri de l’animal en caminar sigui més gran i no caigui de costat. Mireu com camina:

Per a que el dinosaure camini:

  • les seves potes s’han de poder flexionar, el que depèn de la grandària de l’animal i de la naturalesa i el gruix del cartró,
  • han de recolzar-se en el pla només per la part interior per tal permetre que el dinosaure basculi a dreta i esquerra i s’enlairen alternativament les potes d’un i altre costat (i en no fregar amb el terra s’estirin cap endavant),
  • ha de ser un fregament considerable entre les potes i la rampa inclinada. Si la rampa no frega prou amb el cartró de les potes, el dinosaure llisca i no camina (s’han de provar diferents superfícies), i
  • ha de tenir la rampa prou inclinació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.