Els carnavals de ciència continuen

carnaval_fisica_logo

Fa temps vaig explicar que en 2009 s’havia iniciat una experiència molt interessant que els seus autors van anomenar Carnaval de la Física i que dos anys desprès, en 2011, l’Any internacional de la Química, havien nascut el Carnaval de Química, el de Biologia i el de Geologia. Els carnavals són encontres mensuals de divulgadors de la química en un bloc determinat que canvia cada mes a proposta de l’últim blocaire que l’allotja (en cada edició s’expliquen les bases de la convocatòria).

CQ_febrer2013Doncs bé, desprès de més de tres anys els carnavals de ciència continuen funcionant. El Carnaval de química d’aquest mes és el número 22 i les entrades s’allotgen en Roskiencia, que és un bloc molt bo de divulgació de la ciència escrit per Ismael Diaz, un jove de 13 anys que està fent ara mateix 3r d’ESO. En la convocatòria del 2 de febrer dedicada a la taula periòdica de Dmitri Mendeléiev, a més de les bases, hi ha la relació de carnavals fins a la data d’avui amb els enllaços corresponents.

El Carnaval de la Física va per la 39a edició i en aquest mes de febrer te lloc en el bloc El zombi de Schrödinger. El tema proposat per a les entrades és la física en la ciència ficció, en honor al bloc de Sergio L. Palacios La Física en la Ciencia ficción, que ha tancat. Totes les edicions del Carnaval de la Física es troben al bloc Gravedad Cero, de Carlo Ferri i Roger Oliva, que són els que van tenir la idea de començar la roda.

biocarnaval-1-300x92

El Carnaval de Biologia arriba a l’edició número 21 de la mà del bloc mexicà La Enciclopedia Galàctica que proposa el tema de l’evolució. Totes les edicions anteriors les podeu consultar en l’anunci del XX biocarnaval que va allotjar Forestalia.

geocarnaval III

El carnaval de Geologia va tenir una vida efímera de només tres edicions. La última va ser la del bloc El Pakozoico.

Si un dia d’aquests fa fred i us quedeu a cassa, en aquestes pàgines teniu una font inesgotable d’entreteniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.