Activitats pràctiques de BIOQUÍMICA al laboratori de secundària

Aquest document, que espero sigui una petita aportació a l’Any Internacional de la Química, és un recull de treballs pràctics clàssics que involucren reaccions químiques, processos fisicoquímics i bioquímics en els camps de la biologia, l’alimentació i l’agricultura, que he anant recopilant en el decurs de l’últim trimestre del curs mentre impartia una assignatura optativa d’ESO a l’Institut Maria Rúbies de Lleida.

 

S’inclouen tècniques d’anàlisi, reaccions bioquímiques i processos de fabricació que poden utilitzar-se com a part d’una assignatura optativa en l’ESO o el Batxillerat o com una base de treballs pràctics a fer servir independentment al llarg de les matèries de química i biologia en el moment que interessi.

 

Van dirigits a l’alumnat, però estan escrits pel professorat. La idea és que cada activitat es pugui imprimir en un full a doble cara per ser utilitzat com a guió de treball en el laboratori, després d’introduir les modificacions que es cregui convenient al nivell i autonomia de l’alumnat.

 

Tots són treballs pràctics clàssics que es realitzen des de fa molts anys en els laboratoris dels nostres centres de secundària i que es proposen en diferents manuals en paper i blocs i pàgines web, pel que ja formen part del coneixement comú de tot el professorat. A més, com he comentat abans, he tingut l’oportunitat de contrastar la seva validesa i he de dir que “funcionen”.

 

L’aportació d’aquesta proposta és, doncs, recollir diverses activitats pràctiques disperses en un únic volum de manera que qualsevol professor o professora pugui fer ús d’elles i modificar-les com vulgui.

 

He intercalat pàgines en blanc quan ha estat necessari per tal que es pugui imprimir el document més fàcilment a doble cara.

 

El material està en construcció, i demano disculpes si he introduït errors o faltes, que espero solventar si me’n adono o me ho dieu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.