Ciencia en Acción comença a Lleida

Recordo que el proper cap de setmana (dies 7, 8 i 9 d’octubre) Lleida acollirà la fase nacional del concurs Ciencia en Acción, prèvia al concurs europeu Science on Stage. Aquest esdeveniment aplega uns quants centenars de participants divulgadors de la ciència d’Espanya i Portugal, i milers d’espectadors.

Aquí teniu el programa de Ciencia en Acción, que espero us engresqui a venir a Lleida i pujar al Parc científic.

Us convido a assistir-hi ja que es tracta d’una oportunitat singular el fet que aquest any es faci a Lleida. Des de 2003, que va ser a Terrassa, no s’havia fet en una ciutat catalana i ja veurem quan torna per aquí.

En la jornada de clausura de cada edició Ciencia en acción organitza un esdeveniment especial i espectacular. Aquesta vegada el diumenge dia 9 la conferència tracta de la física dels Castellers i l’espectacle consisteix, evidentment, en una carregada d’un castell.

En 2003 a Terrassa, quan encara la fira es deia Física en Acción, la gran experiència va ser la reedició de la de 1657 dels Hemisferis de Magdeburg amb una semiesfera considerable i dues cordes de quatre cavalls cadascuna i figurants vestits d’època. Va ser impressionant, sobre tot al final quan, desprès de tornar a omplir les semiesferes amb aire, una noieta menuda va ser capaç de separar-les amb un dit. Vaig tenir l’oportunitat de fer algunes fotos de l’espectacle que les tenia guardades i que ara rescato com aperitiu del proper cap de setmana.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.