Tallers

Són tallers monogràfics amb diversos treballs pràctics en cadascú d’ells que, en general, es poden realitzar amb estris i materials barats:

Tallers de química

Divertiments amb el sulfat de coure de Lorenzo ramírez i Experimentos de química recreativa con sulfato de cobre pentahidratado de Santiago Heredia de la Universitat de Múrcia, són dos tallers amb una gran quantitat d’experiments de química que tenen com a protagonista el sulfat de coure (II)

Productes químics barats de LR és un taller que es realitza amb productes de neteja o de fàcil adquisició als supemercats. El número 18 de 2014 de la revista Educació Química, publica un article de Josep Corominas amb el títol:Un Espectacle de química amb productes quotidians, on es proposen diferents experiments que evidencien que hi ha reaccions, de vegades sorprenents, amb coses que es fan servir cada dia per a la neteja, per a l’alimentació, etc.

A Marisa Prolongo li agrada la Química i l’alegria. Per això ha escrit un parell d’articles de divertiments amb el ferro a la revista Anales de Química: Trabajos experimentales de química y de física con un estropajo de acero (Nº. 1, 2013) i Química de los medicamentos de hierro: Propuestas educativas contextualizadas (Nº. 3, 2014), que us recomano molt i mucho.

Obtenció de plàstics. Fabricació de d’SLIME, de gelatina, de Niló i de seda artificial.

La química dels diners. Totes les propietats físiques i les reaccions químiques que es poden fer amb les monedes actual i les antigues.

Volcans. Tres reaccions químiques que ajuden a simular un volcà.


Tallers de Física

Difracció, interferència i espectroscòpia visible I, aquesta és la primera part d’un taller que pretén fer un recorregut per diferents experiències i eines que ajudin a entendre i estudiar diferents conceptes i models relatius a la naturalesa de la llum i l’estructura interna de la matèria. La difracció i la interferència de la llum monopolitzen aquesta primera part.

Difracció, interferència i espectroscòpia visible II, és la segona part del taller que tracta sobre tot d’espectres i espectroscopis.

Visió tridimensional (3D). Taller sobre els fonaments de la visió tridimensional, la visió 3D d’imatges planes i diverses formes d’aconseguir-la.

Que atractius són els imants és un taller d’experiències de magnetisme i electromagnetisme

Microones en un forn és un recull d’experiències que es poden realitzar amb un microones domèstic. Publicat al núm 4 de la revista digital Ciències

Pèndols enigmàtics és un taller de mecàmica que te per fil conductor el comportament dels pèndols.

Les joguines i la Física, de LR, La física de los juguetes, de Vicente López i Jugando a divulgar la física con juguetes, de Mª Paloma Varela Nieto y José Luis Martínez Montalbán, són propostes per realitzar tallers de física que donen molt joc.

Globus, És un taller d’experiències amb globus fet per Lluis Nadal i Elena Sanfeliu, que es pot completar amb la meva proposta, Ciència i Globus, per a gaudir amb els estudiants més petits un dia especial.

Experiments científics en L’Any Internacional dels llegums, 2016, és un taller sobre les propietats mecàniques de la matèria granular que utilitza llavors de llegums com a matèria per a realitzar els experiments.


 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.