16 de maig, Dia Internacional de la Llum

Spanish_IDL_Logo_Color-1 300Com recordareu, fins i tot els de la meva edat, ja que va ser no fa gaire, en el 2015 varem celebrar l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum. Com va ser tot un èxit, la UNESCO reincideix i ha proclamat el 16 de maig com a Dia Internacional de la Llum, tot coincidint amb l’aniversari de la primera emissió de llum làser en 1960 obtinguda por Theodore Maiman amb un làser de rubí.

Amb aquest motiu moltes societats científiques, instituts i facultats de ciència organitzen activitats i conferències, i també fiquen a l’abast del professorat material per contribuir a l’estudi de la llum. Us recomano acudir als llocs oficials del dia internacional a Espanya i internacional, on teniu els enllaços per descarregar-vos els logos de l’esdeveniment i també materials per treballar a l’aula amb la llum.

La web de la Societat Internacional d’òptica i Fotònica (SPIE) també proporciona recursos i fotografies del concurs sobre la llum que fan. Amb les fotografies guanyadores la Sociedad Española de Òptica (SEDOPTICA) ha elaborat una sèrie de pòsters per il·lustrar el dia. En aquest mateix bloc trobareu més referències només amb buscar amb la paraula llum.

En quan a activitats, podeu acudir a les que organitza el proper dimecres dia 16 la Facultat de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona, o la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT).

 


 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.