Curiosa-mente. 70 experimentos sencillos de ciencia

Gràcies a Juanjo Reina m’assabento que Manolo Fernández i Carlos Durán han publicat no fa un mes un llibre d’experiments en Aliança Editorial. El seu títol: Curiosa-mente. 70 experimentos sencillos de ciencia.

Com ja sabeu, Manolo Fernández és el director i organitzador dels encontres anuals de divulgadors científics DDD (Disfrutar Divulgando Desinteresadamente) i colaborador del Museo de Ciencia Principia de Málaga i Carlos Durán és el director del mateix Museo Principia, i tots dos uns magnífics divulgadors.

Els autors ens mostren 70 experiments sobre fenòmens científics, en bona part relacionats amb la física, que ocorren al nostre voltant cada dia i als que normalment no fem cas o no som capaços de veure’ls. Els experiments s’estructuren a través d’un fil conductor que passa pel bany, pel cotxe, la cuina, per la tarda i per la nit, i també per la festa.

Tots els experiments són senzills i estan descrits pas a pas, indicant concretament quins materials es necessiten per dur-los a terme (sempre dins d’un cost molt econòmic) i compten amb el reforç inestimable d’il·lustracions i d’alguns enllaços a vídeos a través d’Internet.

El llibre que han escrit és eminentment pràctic i destinat a apropar la ciència a tot tipus de públic, despullant-la de qualsevol aura de complicació, de misteri o de dificultat. Un llibre magnífic, ideal per a pares i educadors.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.