Fires de ciència al carrer al maig de 2017

En el moment que s’insinua la primavera amb el començament de les voltes ciclistes (Volta Ciclista a Catalunya del 20 al 26 de març) és quan ens hem d’apuntar a participar en les fires de ciència al carrer que afortunadament ja proliferen arreu.

Us faig propaganda de tres que organitzen els companys dels centres de recursos pedagògics (CRP) de Girona, del Baix Penedès i de Lleida:


ciencia-entre-tots-2017-cartell-petit

Ciència entre tots es celebrarà el proper 6 de maig al matí (de 10 a 2) a l’Avinguda Pompeu Fabra i al Pati de les Magnòlies de la Seu de la Generalitat, al bel mig de la ciutat de Girona.

Està protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines, però també participen molts científics i divulgadors de les comarques gironines, d’arreu de Catalunya i també de l’Estat Espanyol. Te especial protagonisme el professorat de l’àmbit científic/tecnològic de la Universitat de Girona.

ohndas

El divendres 5 de maig a les 6 de la tarda a l’auditori Josep Irla de la Seu de la Generalitat hi haurà la inauguració de la fira per part de les autoritats seguida de l’espectacle de divulgació científica Oh!ndas a càrrec de la companyia PAI (Promotora de Acción Infantil) de Saragossa. És una funció de “teatre científic divulgatiu” que mereix molt la pena de veure-la. Vaig tenir el plaer d’assistir-hi a una funció que van fer al espai eXperimentar de Ciencia Viva en el museu Pablo Serrano de Saragossa i vaig quedar encantat.

La inscripció de centres i divulgadors està oberta fins el dia 28 de febrer, però la participació és lliure (és al carrer!), així que apunteu-vos la data de la jornada a la vostra agenda.


Portem la ciència al carrer és una nova iniciativa que comanda Sònia Pérez al Vendrell i que organitza el CRP del Baix Penedès que, com el seu nom indica, pretén que el dissabte 13 de maig de 17:00 h a 19:00 h el centre de la ciutat estigui ple de parades amb experiments i de gent gaudint de la ciència.


La fira Ciència al carrer està convocada pel dia 27 de maig, a les 4 de la tarda, al voltant de l’antic Hospital de Santa Maria, seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, que està al bell mig de Lleida. És organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics, l’Ajuntament de Lleida, l’IEI de la Diputació de Lleida i CaixaForum.

A Lleida també participen molts científics i divulgadors d’arreu, però el protagonisme principal és el de alumnat de totes les edats de les escoles, col•legis i instituts que expliquen els misteris de la ciència a la ciutadania que s’atansa.

Els assidus a aquesta jornada ja sabeu que s’organitzen activitats paral•leles la mateixa tarda i també el dia anterior i al matí, però encara és aviat i no estan concretades, així que haureu de seguir la pàgina web de Ciència al carrer. Aixó sí, els profes i divulgadors ja podeu inscriure-vos en aquest enllaç.

L’any passat es van fer ja deu edicions, i amb aquest motiu el CRP del Segrià ha realitzat un vídeo commemoratiu que us enllaço a sota.


 

 

Hi ha un comentari

  1. Hola amigos:
    Escribimos desde la PAI. Acabamos de remodelar completamente nuestra web y quería mandar el enlace correcto del espectáculo Ohndas, ya que el que aparece aquí publicado no funciona. Es el siguiente https://goo.gl/lTBVKe
    Gracias!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.