Ciència al carrer 2016. Lleida

Cartell Ciència al Carrer 2016Aquest any, com es veu al centre de l’àtom al cartell, es celebra la desena fira científica Ciència al carrer a l’eix comercial de la ciutat de Lleida. Concretament el proper dissabte 28 de maig de 4 a 8 de la tarda

Un cop més, aquesta estupenda jornada que organitzen els companys del Centre de recursos pedagògics del Segrià preveu la participació de més de 40 centres de tots els nivells i més de 20 divulgadors científics, i també altres institucions i empreses, el que suposarà la realització de centenars d’experiments i experiències científiques que meravellaran a totes les persones que s’apropin al centre de la ciutat.

 El mateix dia 28 el programa inclou activitats complementaries organitzades per Caixaforum Lleida, que és una de les institucions que col·labora en la jornada, con és la visita guiada a les 11 del matí a l’exposició de fotografia GÈNESI, de Sebastião Salgado, per a la que no cal inscripció. També, per la tarda de 16 a 20, ofereixen l’activitat imPRESSIOnat!, amb experiments relacionats amb …. la pressió.

Dos institucions patrocinadores de Ciència al carrer, com són l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, han programat una sèrie de conferències científiques sobre astronomia i matemàtiques en els dies previs i posteriors a la diada. Per assisitir a les conferències, l’organització prega la inscripció prèvia a través del següent enllaç. Només cal marcar les conferències a les quals voleu assistir. Les conferències programades són les següents:

  • Dimarts 17 de maig, Institut d’Estudis Ilerdencs.19.30 h. Cicle Matemàtiques per a millorar el futur: Matemàtica i biomedicina, a càrrec de Pau Rué
  • Dijous 19 de maig, 19.30 h. Institut d’Estudis Ilerdencs. Cicle Matemàtiques per a millorar el futur: És segur votar per Internet?, a càrrec de Víctor Mateu
  • Dimarts, 24 de maig de 2016, 19 h. Institut d’Estudis Ilerdencs. Lleida, paradís científic : 10 anys de la fira Ciència al Carrer de Lleida: a càrrec de Marc Boada
  • Dimecres, 25 de maig, 19.30 h Sala Alfred Perenya. Regidoria de Cultura. Quin es el nostre lloc en l’univers que ens envolta?, A càrrec de Ramon Drudis
  • Dijous, 26 de maig. 19.30 h. Institut d’Estudis Ilerdencs. Cicle Matemàtiques per a millorar el futur: Què és el Big Data?, a càrrec de Sílvia Ariza
  • Dijous, 2 de juny. 19.30 h. Sala Alfred Perenya. Regidoria de Cultura. Descobriment de rocs còsmics des de Lleida. Quins son els perillosos?, A càrrec de Josep Maria Bosch
  • Dijous, 9 de juny. 19.30 h. Sala Alfred Perenya. Regidoria de Cultura. Hi ha vida fora de la Terra? Planetes extrasolars, a càrrec de Kike Herrero

 

Si sou professors podeu comptar que l’assistència a cinc o més conferències comportarà una certificació de 15 hores de formació, dins del Pla de Formació de Zona. A cada conferència hi haurà un full de signatures. D’altra banda, tot el professorat que participa individualment o amb els seus alumnes en la presentació d’experiments el dia 28 de Maig rebrà una certificació de formació de 15 hores. Cal, però, fer una inscripció prèvia i passar a signar per la taula que s’habitarà a la fira. Els que encara no heu fet la inscripció ho poden fer en aquest enllaç. També, però només fins el dia 12, encara podeu inscriure centres nous.

ciencia al carrer 2015

Els que heu vingut altres anys a Ciència al carrer ja sabeu que és una festa de la ciència magnífica. Espero que ens tornem a trobar. Els que no heu vingut encara feu el possible per venir a Lleida, us encantarà.

 Per últim, us recordo que en la nova web de Ciència al carrer hi ha informació d’aquesta i passades edicions, amb fotografies de les successives jornades i vídeos d’alguns del experiments mostrats.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.