IX Reunió de Divulgadors de Ciència (DDD) Salamanca 2013

Els passats dies 1,2 i 3 de novembre va tenir lloc a Salamanca la IXa Reunió de divulgadors de ciència (DDD). Es va fer a la Residència dels Pares Paüls de Santa Marta, que és un edifici imponent que disposa d’una bona sala d’actes, que és on es van fer les exposicions, i també d’habitacions, on varem estar allotjats estupendament la majoria dels assistents.

Pares Paules Salamanca

Astronauta Catedral de SalamancaSalamanca no necessita presentació, així que només recomanaré per la relació que tenen amb la divulgació científica dos llocs. Un és la porta nord de la Catedral Nova, enfront del Palau d’Anaya, on es pot observar l’anacrònica figura d’un astronauta esculpida en 1992 pel picapedrer Miguel Romero, que va seguir la nova tradició d’incorporar un element contemporani en les restauracions.

L’altre lloc “científic” a visitar és el Museu del cinema, que presenta l’exposició permanent Artefactes per fascinar, del cineasta Basilio Martín Patino, que mostra més de dos-cents aparells i imatges sobre el naixement i evolució del setè art. És un museu petit, però fascinant.

projector

Tornant a la reunió, comento que van assistit més de 150 divulgadors de tota Espanya que van poder gaudir de més de 70 comunicacions (microponències, ja que la durada teòrica màxima ha de ser de 4 minuts). Un any més Manolo Fernàndez va organitzar una trobada d’un nivell i un interès fora mida, i després ha preparat un resum de les presentacions que teniu en les diapositives de sota.

NOU: El 29 de gener de 2014, els companys del museu Pincipia de Màlaga han penjat els vídeos amb les presentacions de la Reunión. Són dos vídeos corresponents a les sessions del divendres i el dissabte:

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.