Química: tot per tu

Valeria Manna, de la oficina de ciències de la European Schoolnet, escriu per demanar suport en la difusió de recursos per al professorat de Química, en concret per a publicitar un projecte que va dissenyar la seva organització, European Schoolnet en nom de l’Associació Europea de Petroquímica.

Es tracta del projecte “Química: tot per tu” (Chemistry: all about you) per ensenyar química a l’ensenyament secundari en una forma divertida i innovadora.

En aquesta pàgina web, es el vídeo de sota sobre la química en la nostra vida i les pautes als professors per planificar i donar suport a la lliçó utilitzant el vídeo elaborat per l’Associació Petroquímica Europea (EPCA) que descriu el paper de la Química en les nostres vides.

Encara que la pàgina està en anglès, les directrius pel professorat i el vídeo estan disponibles també en francès, holandès, alemany, italià, espanyol, noruec croat i hongarès. Els protocols preparats per l’alumnat, però, estan en anglès.

Els mòduls proposats són els següents:

Background modules
Module 1. Background information on chemistry in our daily life
Module 2. Chemistry: All About You – the video
Module 3. Links to online resources on chemistry and its various applications

Xperimania modules
Module 4. Equality: Activities on the role of women in Chemistry
Module 5. Hands-on activities: Material and Properties

Global experiment modules
Module 6. Hands-on activities: Water experiments

European Schoolnet és una organització patrocinada pels governs dels països europeus que té un plantejament educatiu general (per exemple, organitzant el passat 7 de febrer un dia de seguretat en internet), que també fa moltes propostes relacionades amb l’educació científica.

Un exemple és el projecte que ens ocupa (Química: tot per tu), però també Xperimania que estudia els material, la comunitat del professorat de ciències Scientix, o el concurs U4energy sobre l’estalvi energètic en el que es pot participar fins el mes de maig de 2012, totes elles amb versió en castellà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.