La maleta de la ciència, un llibre molt fluid

Us presento el llibre La maleta de la ciència de Enric Ramiro Roca, un extraordinari divulgador de la ciència

Enric destaca el magnífic pròleg escrit per Manolo Fernández Tapia i les introduccions científiques de Rafael García Molina i de Dani Jiménez Albiac. No dic que no tingui raó, però per mi el que s’ha de destacar és la proposta didàctica i divulgadora que es ressalta des del començament i que impregna tot el llibre.

Al volum hi ha més de 60 experiments detallats per a qualsevol edat, però molt pensats curricularment per als cursos d’infantil i primària. Conté també un apartat especial per als més menuts, i centenars de pàgines web i llibres de ciència, a més d’altres recursos com els museus de ciència de l’Estat espanyol.

El llibre és fruit de quinze anys de feines i experimentacions en molts centres educatius. Han participat centenars de mestres i professors que han aportat les seves millores.

Totes les pràctiques són senzilles, amb resultats evidents, utilitzant materials reciclables i barats, i al mateix temps són activitats sorprenents, atractives i rigoroses en la seva explicació científica. Uns materials pensats especialment per a treballar l’atenció a la diversitat, adaptats als nouvinguts i als alumnes d’atenció especial gràcies a la facilitat dels exercicis manipulatius que es proposen.

La confecció de tot el material s’ha fet pensant en afavorir la introducció de l’experimentació en qualsevol aula i amb l’objectiu, no de formar científics, sinó el de gaudir de la ciència a qualsevol edat, sense coneixements previs, a qualsevol lloc i estimar-la.

Per dir-lo tot, el llibre costa 16 € i te edició en català i castellà.

Hi ha 4 comentaris

  • Hola Oriol

   He trobat de casualitat el teu comentari i et deixe el meu correu personal per a qualsevol informació complementària que necessites sobre el llibre. Cordialment:

   Enric Ramiro

 1. Sembla una opció interessant.

  Els llibres de divulgació són necessaris i són bons per a la ciència. La condició és que siguin bons i rigorosos. Si és així, ajuden a que molta gent se li faci més fàcil apropar-se a una ciència, en aquest cas la química.

  No tot han de ser llibres per a iniciats. Tot té el seu sentit i tot fa un servei.

  • Hola Tomàs

   He trobat de casualitat el teu comentari i et deixe el meu correu personal per a qualsevol informació complementària que necessites sobre el llibre. Cordialment:

   Enric Ramiro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.