Nova versió de PyMecavideo per Linux i Windows

Georges Khaznadar i companya han llançat aquest novembre una nova versió del programari per analitzar vídeos en el camp de la Física, PyMecavideo 5.3-7 per a Linux i, en aquesta ocasió, també per a windows.

L’he instal·lat sense problemes en tots dos sistemes (utilitzo WinXP i la versió d’Ubuntu 10.10). He baixat Pymecavideo del repositori que tenen en Ofset, instal·lant les fonts tal com indiquen, sense cap problema. S’instal·la tot el necessari automàticament i s’afegeix una entrada en el menú d’aplicacions en un nou apartat  que anomena ciència.

Encara el programa falla en alguns moments (encara te algun bug), però amb una mica de paciència funciona prou bé. Han afegit algunes funcionalitats més com són:

  • Exportació directa de les dades obtingudes a diversos programes de tractament de dades: OpenOffice i SciDavis, per exemple, que són programari que utilitzo i recomano.

  • A més de la gràfica de les trajectòries i de velocitats que ja feia el programa, ara fa la gràfica de les posicions en funció del temps sense necessitat d’exportar les dades (en linux s’ha d’instal·lar el programa gnuplot, en windows no cal).

  • Interfície en francès, anglès, català i castellà en la versió de Linux. En Win només francès i anglès.

Recordo que tinc penjat un petit tutorial  de la installació i funcionament del Pymecavideo, i aquí sota teniu un resum en imatges:

Hi ha un comentari

  1. […] Georges Khaznadar i companya han llançat aquest novembre una nova versió del programari per analitzar vídeos en el camp de la Física, PyMecavideo 5.3-7 per a Linux i, en aquesta ocasió, també per a windows. L'he instal·lat sense problemes en tots dos sistemes (utilitzo WinXP i la versió d'Ubuntu 10.10). He baixat Pymecavideo del repositori que tenen en Ofset, instal·lant les fonts tal com indiquen, sense cap problema. S’instal·la tot el necessari … Read More […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.