Fires de ciència al carrer en la primavera de 2018

Encara que sembla que l’hivern no acabarà aquest any, el dia 1 de març ja comença la primavera meteorològica i ja han tornat a la carretera les voltes ciclistes (Volta Ciclista a Catalunya del 19 al 25 de març). És el moment ara d’apuntar-nos a l’agenda les dates de les fires de ciència al carrer que floriran aquesta primavera, i fins i tot apuntar-nos per participar

Us faig propaganda per ordre cronològic de cinc que organitzen els companys dels centres de recursos pedagògics (CRP) de Mataró, del Baix Camp, de Girona, del Baix Penedès i de Lleida:


Les XV Jornades Científiques de Mataró tindran lloc els propers dies 6 i 7 d’abril. El divendres 6 d’abril s’inauguren les jornades amb una conferencia al TecnoCampus Mataró-Maresme a càrrec de M. del Tura Puigvert Masó, i amb la XV Mostra de Treballs de recerca, a càrrec d’estudiants dels centres de batxillerat de Mataró i Argentona.

Al dia següent, dissabte 7 d’abril, per la plaça Santa Anna i altres carrers del centre, tindrà lloc de 17 a 20 hores la tradicional activitat de ciència al carrer amb la Fira de la Ciència i la X Gimcana Científica que tindrà com a eix vertebrador les dones en la ciència. La inscripció a la mostra acabarà el proper dia 9 de març


Tastet de ciencia logoFTC_petitLa V Fira de Tastet de Ciència es farà el dissabte 14 d’abril de 16 a 20 hores en la plaça de l’Univers (Fira Centre Comercial) de Reus.

Aquest any, a més d’experiències de referència científiques, matemàtiques i tecnològiques, l’alumnat de Batxillerat podrà presentar els seus Treballs de Recerca. Podeu mirar algunes de les experiències d’edicions passades en el bloc de la fira.

La inscripció per divulgadors científics encara està oberta fins el di a8 de març, i encara hi ha més temps per apuntar-se a diverses activitats que es fan al voltant de la fira com són els tallers, per exemple el de Jocs de taula per a l’aprenentatge de matemàtiques, ciències i tecnologia.


Ciència entre tots es celebrarà el proper 21 d’abril al matí (de 10 a 2) a l’Avinguda Pompeu Fabra i al Pati de les Magnòlies de la Seu de la Generalitat, al bel mig de la ciutat de Girona.

Ciencia entre tots 2018-cartell400Està protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines, però també participen molts científics i divulgadors de les comarques gironines, d’arreu de Catalunya i també de l’Estat Espanyol. Te especial protagonisme el professorat de l’àmbit científic/tecnològic de la Universitat de Girona.

Si voleu ampliar la informació sobre què suposa aquest esdeveniment podeu veure els vídeos sobre fires passades i els experiments presentats en els apartats de difusió i experiències del seu bloc.

La inscripció de centres i divulgadors està oberta fins avui, 28 de febrer, però la participació és lliure (és al carrer!), així que apunteu-vos la data de la jornada a la vostra agenda.


Portem la ciència al carrer és una iniciativa que es fa al Vendrell, que organitza el CRP del Baix Penedès i que com indica el nom de la fira pretén que el dissabte 12 de maig de 17:00 h a 19:00 h la Plaça Nova de la ciutat estigui plena de parades amb experiments i de gent gaudint de la ciència. El període d’inscripció encara no està obert, però està al caure.

logo-portem-ciencia-carrer400


La fira Ciència al carrer encara no està convocada però es farà el dia 26 de maig, a les 4 de la tarda, al voltant de l’antic Hospital de Santa Maria, seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, que està al bell mig de Lleida. L’organitza el Centre de Recursos Pedagògics amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’IEI de la Diputació de Lleida i CaixaForum.

Logo ciència al carrerA Lleida també participen molts científics i divulgadors d’arreu, però el protagonisme principal és el de alumnat de totes les edats de les escoles, col•legis i instituts que expliquen els misteris de la ciència a la ciutadania que s’atansa.

Els assidus a aquesta jornada ja sabeu que s’organitzen activitats paral•leles la mateixa tarda i també el dia anterior i al matí, però encara és aviat i no estan concretades, així que haureu de seguir la pàgina web de Ciència al carrer. Igualment els profes i divulgadors encara no podeu inscriure-vos.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.