L’Associació per a l’Ensenyament de l’Astronomia ha convocat els X Encuentros pera la Enseñanza de la Astronomia que se celebraran a Lleida, de l’1 al 5 de juliol de 2013. La seu dels “Encuentros” és l’Institut Maria Rúbies i el CaixaForum de Lleida, on es faran les conferències inaugural i de cloenda.
Els “Encuentros” es celebrem cada dos anys i suposen un punt de trobada entre professionals i amics. En ells us podeu trobar amb companys que desenvolupen la seva activitat de molt diferents formes però sempre amb l’Astronomia com a base. S’aprèn i gaudeix, no només dels coneixements dels altres, sinó de la seva companyia i compartint també els vostres propis coneixements.
La base de les trobades són els tallers, de dues hores de durada. Els que estan previstos aquest any són:
1. Cosmologia per a secundària. Professor: Juan Tomé.
2. Astronomia amb Geogebra. Professors: Antonio Arribas i Agustín Lavilla.
3. Fotografia astronòmica a l’aula de secundària. Professor: José Manuel Pérez.
4. El Telescopi de Galileu. Professor: José Antonio de los Reyes.
5. Cerca de micrometeorits. Professors: Sensi Pastor i José Antonio de los Reyes.
6. Ens anem de viatge a Mart? Professor: Esteban Esteban.
7. Llibre–maqueta de les estacions de l’any. Professora: Àngela del Castillo.
8. Son–Cube: experiments a la frontera de l’espai. Professor: Kike Herrero.
9. Models astronòmics i maquetes astronòmiques. Professor: Avelino Álvarez Vázquez.
10. Avaluació docent d’una classe sobre nucleosíntesi estel·lar. Professora: Finita Poveda.
11. Observació solar i digitalització d’imatges. Professor: Joan Manuel Bullón.
12. Presentació Lluna. Professora: Rosa Maria Ros. Carles Schnabel i Rat Parellada
També hi haurà comunicacions, pòsters, exposicions, maquetes, tec. També estan previstes dues conferències , d’inauguració i de cloenda, impartides per Álvaro de Rújula (El bosón de Higgs o lo que son las cosas) Juan Antonio Belmonte (Los Hijos del Sol: astronomía y paisaje en el Mediterráneo en la Antigüedad), i altres activitats “extra–escolars”, com la visita el divendres al Centre d’Observació de Univers a Àger o del dimecres a les caves de Raïmat..
El contingut concret de cada taller, les comunicacions i les conferències les trobareu en el segon comunicat dels “Encuentros”.
Us animem a tots a que us apunteu als “Encuentros” en la pàgina web de l’associació (http://www.apea.es), on trobareu més informació de com arribar-hi, hotels a Lleida, etc. Per que surti bé de preu la matrícula l’heu de fer abans del dia 15 de juny.
I, ja que entreu en la web, us recomano l’apartat “Materiales para trabajar”, on hi ha penjats tot un seguit de tallers a realitzar.
Fins al juliol a Lleida!