X(p)rimenta : fes un experiment científic i grava’l en vídeo!

Recerca en acció ha tingut una iniciativa excel·lent per animar al professorat i alumnat de ciències a dedicar més temps a l’experimentació mitjançant la convocatòria d’un premi a la filmació d’experiències científiques.

Talència i l’Associació Catalana de Comunicació Científica organitzen, amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat, CosmoCaixa Barcelona, l’escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya) i l’Observatori Fabra de Barcelona, el primer premi de comunicació científica audiovisual de conceptes, lleis i teories científiques.

Aquesta iniciativa s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic per tal de fer-lo més entenedor.

Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). El jurat valorarà sobretot el rigor del experiment, la claredat en l’exposició i la senzillesa en els materials emprats (vegeu-ne les bases). Data límit per apuntar-se el 30 de març de 2011.

Es concediran 8 premis als millors treballs presentats, dos per a cada categoria (primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) . Els vídeos premiats s’incorporaran al portal www.recercaenaccio.cat

Un exemple d’experiment de la mateixa pàgina de Recerca en acció:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.