Sant Albert Magne i la Taula periòdica

Amb motiu de la setmana de la ciència 2009, Rosa Melià ens ha enviat a tots els membres de l’Associació del professorat de Física i Química de Catalunya (apFQc) un correu en el que adjuntava una altra versió de taula periòdica perquè puguem mostrar-la als alumnes d’ESO. Això, afegia, ha estat possible gràcies a l’amabilitat d’en Miquel Calvet i Antoni Cavero que l’han dissenyat.

 


També ha enviat dos arxius més, tot relacionat amb taula periòdica, aquesta vegada dels aliments, d’un article signat pel Claudi Mans i una informació respecte Sant Albert, patró dels químics, en motiu de la seva diada.

Això m’ha fet recordar que a la UB han restaurat una taula periòdica mural a l’aula Garcia Banús (veure article de Claudi Mans al NPQ 446 de maig – juny 2009) de la que avui 16 de novembre feien una presentació en viu.

 

També el treball de recopilació exhaustiva de la història de la taula periòdica, dels diferents tipus proposats i en diferents idiomes, que va fer Benito Navarro fa un parell d’anys, i que va convertir en exposició amb motiu del 75 aniversari de l’Escola del Treball de Lleida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.