Llum de mirall infinit

L’efecte òptic de mirall infinit és conegut des de que existeixen els miralls plans. El mirall infinit està format per un parell de miralls paral·lels que creen una sèrie de reflexos dels objectes que es troben al mig cada cop més petits, que alhora es van allunyant cap a una distància virtual infinita. La distancia és virtual perquè la imatge es forma darrera el mirall. Ja vaig parlar de com ens veiem als miralls plans en una altra ocasió.

Efecte de mirall infinit aconseguit amb dos petits espills i un tac de fusta al mig

A l’article mirall infinit de wikipedia hi ha una sèrie de refències prou interessants, En concret la primera «Infinity is weird… even in infinity mirrors!» explica on i de quina mida es formen les imatges.

Des de que hi ha miralls semitransparents és possible fabricar miralls infinits que es poden mirar des de fora a traves de l’espill semitransparent com, per exemple, el que sembla un pou de llum sense fons que van fer al Museu Principia de Màlaga, quan era un museu amb vida, fet amb leds i un mirall semitransparent.

A Wikihow expliquen com fer un mirall infinit i al youtube trobareu “infinits” tutorials, però també és possible comprar-los ja fets per un preu a partir de 20 €, depenent de la grandària i l’oferta.

M’he trobat, però, que a les botigues ALE-HOP venen unes lamparetes de sobretaula (Mirror lamp) de diferents formes (cactus, mitja lluna, flamenc, etc.) i amb un gruix de només uns 2 cm fetes amb una tira de leds i miralls semitransparents per les dues cares que funcionen com a miralls normals quan estan apagades i com a pous infinits quan s’encenen. El preu de 8 € és imbatible però no els tenen a la web per poder comprar-los per internet; s’ha d’anar a la botiga.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.