Fisidabo. Física en el Tibidabo amb telèfons mòbils

Ja feia anys que Luis Carlos Pardo, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i altres col·legues seus venien dirigint les propostes de l’alumnat del seu grau d’enginyeria física i alumnes de batxillerat internacional becats pel programa CiMs+CELLEX, per a experimentar en el camp de la física en el parc d’atraccions del Tibidabo a Barcelona. Fins al moment han realitzat més de 50 projectes que el podeu trobar a la antiga web de Fisidabo.

fisidabo_logoSense abandonar el projecte Fisidabo antic, que ara anomenen Fisidabo Hipàtia, el professorat de la UPC ha donat un salt quali i quantitatiu ja que la nova proposta que fan s’adressa , no a 50 alumnes, sinó a 2000 estudiants de 4t d’ESO i de batxillerat amb els que volen passar el dia 13 d’abril al Tibidabo fent experiments de Física.

Per això proposen tot un seguit d’experiments de cinemàtica, dinàmica, energia i òptica utilitzant bàsicament telèfons mòbils com a instrumental per a recollir dades.

Encara que aquest any ja no us pugueu afegir-hi al esdeveniment, us podeu apuntar per a rebre informació i estar al tant per l’any vinent. A més tots el protocols del experiments els tenen penjats a la seva web i els podeu utilitzar pel vostre compte en les vostres classes.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.