La historia de l’univers segons Juan (Tomé)

Cosmológia Amonaria (Editorial) ha publicat recentment un llibre preciós del divulgador científic Juan Tomé titulat Existiendo el Universo. Deixo que la contraportada del llibre expliqui de què va:

Existiendo el universoExistiendo el universo és una col•lecció de set assajos i set relats curts, relacionats entre si, que tracten sobre l’evolució de l’univers i l’evolució biològica a la Terra, sobre la relació entre propietats cosmològiques i vida, i sobre el lloc de l’humà en l’univers. Els assaigs permeten entendre les referències científiques dels relats i els relats il•lustren aspectes dels assajos d’una manera que el llenguatge científic no permet fer.

Els assajos i els relats de Existiendo el universo podrien separar-se en dos llibres diferents. L’atractiu de la barreja naixeria de que les seves dues meitats puguin sentir-se com complementàries: que per als lectors de divulgació científica resulti atractiu deixar-se envoltar pel relat literari relacionat i que els lectors de ficció literària se sentin moguts a conèixer en els assajos les claus científiques que els relats sobrevolen.”

Com he tingut la sort d’assistir a representacions científiques teatralitzades de Juan Tomé, en llegir els relats del llibre l’imaginava parlant suaument en argentí (encara que el seu veritable accent és extremeny) i fent aquelles pauses que omplen els seus relats de misteri. Una meravella!.

Si voleu comprar el llibre (10 €) us podeu dirigir aquí, i si voleu més materials i informació de l’autor podeu visitar el seu bloc. En concret us recomano la seva publicació Cosmologia para secundaria, publicada per l’Asociación para la enseñanza de la astronomía (Apea), on podeu trobar d’altres publicacions i la revista Nadir, que edita l’associació.


Hi ha un comentari

  1. Yo ya lo tengo, y está escrito de la la manera más fabulosa. Destila elegancia, sensibilidad y sabiduría. Si no lo tienes…vuela a por él. Enhorabuena Juan, si era fan tuyo antes del libro, ahora formas parte de lo mejor de mi casa y tu libro vive en mi mesilla de noche, lugar sólo reservado a los más grandes. Un abrazo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.