Desprès de la X reunió de divulgadors de ciència (DDD) a Lleida 2014

Els passats dies 10, 11 i 12 d’octubre va tenir lloc a Lleida la Xa Reunió de divulgadors de ciència (DDD). Les sessions de les presentacions varen tenir lloc al saló d’actes de l’edifici transfronterer de la Universitat de Lleida, on van assistit més de 150 divulgadors de tota Espanya que van poder gaudir de 60 comunicacions dels àmbits més diversos de la ciència.

Lleida-Imatge_de_la_Seu

Hem de tornar a agrair a Manolo Fernández l’organització de la trobada i el resum que ha preparat de les presentacions, que podeu veure en les diapositives de sota. També hem de donar l’enhorabona als companys del CRP de Lleida, amb Anna Giménez al capdavant, que han fet que la reunió fora tot un èxit.

Encara està en procés de muntatge el vídeo que es va fer en les dues reunions de ponències. Quan estigui enllestit ja el penjaré aquí sota. Entre tant us enllaço el vídeo “Experimentos con el profe” que ens va presentar Juan Antonio Jimenez Salas, director del planetari d’Úbeda (Jaen). És una lliçó interessantíssima sobre el decaïment radioactiu i del que pot arribar a fer per la ciència un profe tancat a cassa .

i també el vídeo a càmera lenta de l’esclat d’un globus quan cau amb una moneda a dins al terra. El vídeo no clarifica com xoca la moneda amb el globus, però va servir per continuar la discussió de l’experiència:

Seu_VellaA més de les sessions de treball varen tenir activitats “paral•leles” i visites a la ciutat de Lleida. En concret, el dissabte al matí es va fer una visita guiada a la Lleida jueva i per la nit vam descobrir la Seu Vella i el seu magnífic claustre.

També varen tenir ocasió de ser el primer grup en veure en les ruïnes romanes dels baixos de l’Auditori l’exposició sobre la vida i l’obra científica del lleidatà Joan Oró .

expojoanoro

El diumenge per la tarda, i pels que es van poder quedar a Lleida donat que al dia següent tenien festa, José Manuel Pérez va fer una visita guiada a La Mitjana, un bosc de ribera de 90 hectàrees que tenim al mig de la ciutat en molt bon estat de conservació.

La_Mitjana

Moltes més fotos de l’encontre les podeu veure en la pàgina de Manolo Benítez en Facebook


En data 29/01/2015, us enllaço els vídeos que es van gravar a Lleida en la X Reunión de Divulgadores. Tant la gravació com el muntatge han estat realitzats pels companys del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Lleida: Anna Jiménez i Francesc Alamon. Espero que us agradin, però pareu compte que duren tant com la trilogia dels Senyor dels Anells (Francesc dixit).

• part 1/3:

 

• part 2/3:

 

• part 3/3:


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.