Vull ser químic… per fer què?, conferència d’Agustí Lledós

El passat 14 de desembre s’ha donat el tret de sortida a l’Any Internacional de la Química 2011 a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat la inauguració formal a Catalunya amb una conferència del doctor Agustí Lledós, catedràtic de Química Física de la Universitat Autònoma de Barcelona, que portava el títolVull ser químic… per fer què?”.

La vaig estar veient per videoconferència en el saló d’actes de l’Escola d’Enginyeria Agrònoma de la Universitat de Lleida. Van preparar la sessió els companys del departament de Química, que ens van acollir amb molta amabilitat i que, en acabar, ens van obsequiar amb una copa de cava per celebrar l’inici de les activitats d’aquest any de la Química.

Va ser una conferència molt interessant sobre els reptes de futur de la química i dels investigadors en aquesta matèria. Agustí Lledós va apostar amb entusiasme pel futur de la professió sempre que es miri la química amb amplitud de mires, sortint-se dels marcs clàssics del que sempre s’ha considerat la química, i apostant per la interdisciplinarietat en la recerca i en l’aplicació industrial. Va proposar que els actuals i futurs químics s’involucressin en camps fronterers amb la química, com són la salut, l’energia i la sostenibilitat.

Us recomano que mireu el vídeo de la xerrada, que està penjat en la web de l’Institut d’Estudis Catalans ja que és una gran lliçó de didàctica en química tant per la gent escèptica amb els beneficis de la Química, com per als investigadors en la matèria i sobre tot per l’alumnat de ciències de batxillerat que està pensant a que dedicar-se en el futur.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.