Propostes de colors per Sant Albert des del Col·legi de Químics

Amb motiu de la propera festivitat de Sant Albert Magne, patró dels químics, el dilluns 15 de novembre, des de la Secció Tècnica d’Ensenyament del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya (Dr.Miquel Paraira, Dra.Roser Fusté i Dr. Josep M. Fernández-Novell) ofereixen, igual que l’any passat, unes activitats per celebrar aquesta diada amb l’alumnat.

D’una banda, proposen unes pràctiques de laboratori relacionades amb l’oxidació i reducció i els colors que es poden desenvolupar al laboratori escolar. D’altra banda i en el mateix arxiu hi ha un petit escrit sobre els premis Nobel de Química del 2010 (síntesi de composts orgànics catalitzats pel pal·ladi). Es pot emprar per fer una introducció històrica a la química orgànica i, fins i tot, a la catàlisi de la que una de les pràctiques abans mencionades en forma part.

Per a poder conèixer el ressò de la proposta i poder organitzar futures col·laboracions, tenint a l’horitzó l’any internacional de la Química, demanen en l‘escrit de presentació de la proposta, que se’ls indiqui les actuacions que s’han fet per la diada de Sant Albert o dies propers.

Recordar que el Col·legi Oficial de Químics de Catalunya publica la revista trimestral Notícies per a químics en paper i en línia. En l’últim número, Nº 452 – setembre-octubre 2010 , per exemple, hi ha un article de Claudi Mans sobre el seu cotxe híbrid i un altre de Roser Fusté, Miquel Paraira i Josep M. Fernández-Novell sobre la química i les Paau 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.