Materials didàctics per portar la classe a l’espai

El passat 21 de setembre CosmoCaixa va acollir una classe en directe amb la participació de 300 escolars i l’astronauta de l’Agència Espacial Europea (ESA), Frank De Winne que, des de l’Estació Espacial Internacional (ISS) va portar a terme en directe un experiment proposat per estudiants guanyadors d’un concurs d’idees per proposar experiments sobre la falta de gravetat a l’espai, convocat al febrer del 2008 per l’Agència Espacial Europea (ESA) per al professorat d’educació secundària de tota Europa.

Aquesta iniciativa, promoguda per l’ESA en col·laboració amb l’Obra Social de la Caixa, forma part del concurs Porta la teva classe a l’espai, per involucrar els professors de primària i secundària en la divulgació de la ciència. A través d’una connexió satèl·lit amb el laboratori Columbus de la ISS, a 400 quilòmetres d’altitud, els escolars van observar el càlcul de la massa d’un objecte i, per fer-ho, van mesurar el temps d’oscil·lacions d’un objecte entre dues molles.

El projecte per saber com es pesen els astronautes és una idea del professor Anicet Cosialls de l’IES Guindàvols, que va guanyar el primer premi, ex aequo, amb altres centres de Grècia i Bèlgica.


Precisament, l’ESA fica a l’abast de tot els centres educatius europeus els materials necessaris per a poder fer els experiments guanyadors, que són francament molt interessants. Només cal demanar-los en la seva pàgina web i en un mes els envien. El kit conté materials per calcular la massa dels objectes (1r premi del concurs) i per fer mesures de capilaritat (2n premi del concurs).

La guia didàctica del kit i el vídeo amb la retransmissió de la classe en directe des de l’espai es poden descarregar des de la web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.